Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Αυτός είναι ο πολιτισμός σας. Αυτοί είσαστε.

Υπάρχουν κάποια εκθέματα που τοποθετούνται για κάποιο σκοπό, άλλα για την αισθητική του τοπίου, άλλα να θυμίζουν αντικείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν, άλλα που σχετίζονται με πρόσωπα που έχουν κάποια θέση στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου και άλλα που συνδέονται με την επιβίωση του κράτους. Ένα έκθεμα που σχετίζεται με την επιβίωση του κράτους είναι και το πολεμικό αεροπλάνο, που εκτίθεται απέναντι από το Δημαρχείο. Ένα αντίστοιχο εκτίθεται σε κοινόχρηστο χώρο στη Λαμία. Δείτε τη διαφορά. Οι φωτογραφίες είχαν εκτεθεί σε παλαιότερη ανάρτηση (εδώ).



























Σήμερα το αεροπλάνο έχει γίνει αντικείμενο παιδικής χαράς.

Θέλει ο Δήμαρχος να σεβαστεί το έκθεμα αυτό; Του λέει κάτι; Ας το προστατεύσει. Απέναντι είναι η Δημοτική Αστυνομία. Δεν τα βλέπει;

Αν δεν τους αρέσει τότε υπάρχει ένας τρόπος να εισπράξει έσοδα και ο Δήμος. Να ζητήσει από διερχόμενους παλιατζήδες να το πάρουν για παλιοσίδερα ή παλιοαλουμίνιο. Κάτι θα δώσουν.

Άλλως θα σηματοδοτεί το πολιτιστικό επίπεδο του Δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων. Μεταξύ αυτών και του Ναυάρχου κ. Γεώργιου Λέκκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: