Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2009

Τα βιογραφικά

Η προθεσμία για υποβολή βιογραφικών έληξε πριν μερικές μέρες. Κατά πληροφορίες βιογραφικό υπέβαλαν πάνω από 20.000 Έλληνες πολίτες. Αυτοί που νόμιζαν ότι έχουν τα προσόντα για τις 80 θέσεις. Μια σωστή διαδικασία για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού και ειδικότερα των Γενικών Γραμματέων Υπουργείων. Αλλά τα σωστά πρέπει να είναι και αξιόπιστα. Και φαίνεται ότι δεν είναι. Σε παλαιότερη ανάρτηση διατύπωσα κάποια επιφύλαξη.(εδώ) Φαίνεται ότι τα πράγματα ελαφρώς με δικαιώνουν.

Υπάρχει η απορία για την αξιολόγηση των βιογραφικών. Ποιοι και πότε κατόρθωσαν να τα διαβάσουν, να τα αξιολογήσουν και να τα δουν οι υπουργοί να επιλέξουν Γενικούς Γραμματείς για τα Υπουργεία τους. Φαίνεται ότι μερικοί σήκωσαν τα μανίκια και έπιασαν δουλειά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης και Διαφάνειας επέλεξε Γενικό Γραμματέα (εδώ).

Κατά τύχη καταλληλότερος επιλέχθηκε ως Γενικός Γραμματέας ένας που ήταν συνεργάτης της γυναίκας του!!

Δεν είναι γνωστά τα προσόντα του νέου Γενικού Γραμματέα. Πρέπει να έχει υψηλά προσόντα, αφού είναι λέκτορας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Και θα λειτουργήσει καλύτερα αφού είναι γνωστός του Υπουργού. Αυτές ήταν οι διαδικασίες κατάληψης θέσεων Γενικών Γραμματέων Υπουργείων στο παρελθόν. Την ευθύνη την είχε πάντα ο Υπουργός ή το γραφείο του Πρωθυπουργού.

Γιατί έγινε αυτή η «βαβούρα»; Άλλαξε τίποτα πέρα από την καθιέρωση νέων διαδικασιών, που προς το παρόν μόνο δυσμενή σχόλια δημιουργούν;

Ας ελπίσουμε ότι οι επόμενες κινήσεις της νέας Κυβέρνησης δε θα έχουν στόχο την καινοτομία, αλλά καινοτόμα εφαρμόσιμα μέτρα.

Διορισμού συνέχεια:
Μετά την ανακοίνωση του διορισμού του κ.Γιώργος Δημήτραινα από τον Εκπρόσωπο Τύπου της Κυβέρνησης κυκλοφόρησε στο Ίντερνετ (εδώ)

Στο Δικαιοσύνης ο πρώτος Γενικός Γραμματέας υπουργείου μέσω Ίντερνετ

O Γιώργος Δημήτραινας αναλαμβάνει καθήκοντα γενικού γραμματέα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο κ. Δημήτραινας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1967. Είναι λέκτορας Ποινικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, δικηγόρος παρ΄Αρείω Πάγω και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, ενώ έχει εκδώσει πλήθος νομικών βιβλίων. H τοποθέτηση του νέου γραμματέα έγινε μετά την αξιολόγηση των βιογραφικών που υποβλήθηκαν μέσω του Ίντερνετ, και η επιτροπή αξιολόγησης, τον πρότεινε ως καταλληλότερο για τη θέση του ΓΓ στου Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ο υπουργός κ. Χάρης Καστανίδης μετά τη γνωριμία του με τον κ. Δημήτραινα, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για την αυτήν την επιλογή.


Δε γνωρίζω ποιος έγραψε αυτό το κείμενο. Γράφει " Ο υπουργός κ. Χάρης Καστανίδη μετά τη γνωριμία του με τον κ. Δημήτραινα, δήλωσε πολύ ικανοποιημένος για την αυτήν την επιλογή".

Να υποθέσω ότι ο κ. Καστανίδης δε γνώριζε τον κ.Δημήτραινα, που το 2002 είχε κυκλοφορήσει ένα σημαντικό βιβλίο με τη γυναίκα του(εδώ), την κυρία Ε. Συμεωνίδου - Καστανίδου;

Ο νέος νόμος 3064/2002 για την εμπορία των ανθρώπων

Ε. Συμεωνίδου - Καστανίδου, Χρ. Κοσμίδης, Γ. Δημήτραινας

επιμέλεια: Ε. Συμεωνίδου - Καστανίδου

Σάκκουλας Εκδόσεις Α.Ε., 2003
156 σελ.
ISBN 960-301-750-7, ISBN-13 978-960-301-750-9, [Κυκλοφορεί]
Τιμή € 16,00



Σύντροφοι την πράσινη ανάπτυξη τη θέλουμε, το πράσινο χορτάρι δεν το τρώμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: