Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Ήρθε η ΑΛΛΑΓΗ;

Στην Ελλάδα άρχισε η καινούργια πολιτική ημέρα. Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο, μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης, φάνηκε νέος τρόπος διακυβέρνησης. Στο πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο εκλήθη να παρασταθεί ο Συνήγορος του Πολίτη. Σημειολογικά η παρουσία του και η ομιλία του στο Υπουργικό Συμβούλιο δείχνει τις διαθέσεις του νέου Πρωθυπουργού, του Γιώργου Παπανδρέου. Ο σεβασμός του πολίτη από το σύστημα διοίκησης, το κράτος ή την τοπική αυτοδιοίκηση.

Ελπίζουμε ότι η εξουσία θα σέβεται τον πολίτη και αν δεν το κάνει να παρεμβαίνουν τα αρμόδια όργανα για να επιβάλλουν το σεβασμό του. Ελπίζουμε ότι το μήνυμα θα περάσει σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης, στα πρόσωπα που την ασκούν .

Σε αυτούς που νομοθετούν, οι πολίτες μπορούν και πρέπει να κάνουν την κριτική τους. Όταν έρθει η ώρα της κρίσης για τις αποφάσεις και την πρακτική αυτών που νομοθετούν, οι πολίτες εκφράζουν την κρίση τους με την ψήφο τους.

Σε αυτούς που υποχρεώνονται να εφαρμόζουν τους νόμους και τις αποφάσεις και δεν το κάνουν, οι πολίτες πρέπει να ζητούν από τα αρμόδια όργανα να τους υποχρεώνουν να συμμορφώνονται ή και να επιβάλλουν κυρώσεις αν αρνούνται να συμμορφωθούν.

Ας ελπίσουμε ότι «η γραμμή» που δόθηκε για το σεβασμό του πολίτη θα γίνει αντιληπτή και στους διοικούντες τον Δήμο Αχαρνών (εδώ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: