Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2009

Ιδού οι άνθρωποι που κυβερνούσαν

Όπως έχω δηλώσει είμαι οπαδός της «Ένωσης Κεντρώων» με άξιο πρόεδρο τον Βασίλη Λεβέντη και άξιους υποψήφιους στην Αττική τον Τιμόθεο Αφουξενίδη και τον Κύριλλος Φωτιάδη , καθότι Πόντιοι. Πέρα από αυτό με έλκουν και τα επώνυμα.

Ο Πρόεδρος μόνιμα μετά τις εκλογές λέει ότι δεν τον καταλαβαίνει ο λαός, για αυτό το κόμμα παίρνει λιγότερος ψήφους από το κόμμα του Βεργή, τους Έλληνες Οικολόγους. Όπως είπε ο αρχηγός ο λαός είναι πρόβατα!!

Πέρα από τα δικά μας άξιοι σχολιασμού είναι και οι βουλευτές και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας. Μέχρι πριν λίγο καιρό ο Κώστας Καραμανλής ήταν ο απόλυτος αρχηγός, ο καταλληλότερος, ο εγγυητής της ενότητας του κόμματος, το εθνικό κεφάλαιο. Οδηγούσε το κόμμα και την Ελλάδα μπροστά. Μέχρι που την έφτασε στο χείλος του γκρεμού (αυτό είναι δικό μου).

Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και τη συντριβή της Ν.Δ. όλοι έριχναν το ανάθεμα στον Καραμανλή. Συμπεριφερόταν ως ηγεμόνας, ήταν απλησίαστος, δεν ήταν αποφασιστικός, κυβερνούσε η αυλή του και άλλα πολλά. Ίσως σε πολλά από αυτά να έχουν δίκιο. Πέντε χρόνια όμως δεν τόλμησε κανείς από αυτούς (πλην Τατούλη και του δικού μας Θ. Κατσιγιάννη, που αποχώρησε έγκαιρα και αθόρυβα) να ψελλίσει κάτι; Όλοι αυτοί που διεκδικούν την αρχηγία διαφοροποιήθηκαν σε κάποια επιλογή του; Πολιτικοί νάνοι κρυβόντουσαν πίσω του. Και τώρα που ο λαός τους πήγε στη Β΄Εθνική και ο προπονητής της ομάδας βαρέθηκε ή τους βαρέθηκε και αποχώρησε, τώρα όλοι λένε ότι για όλα έφταιγε ο προπονητής. Δεν είπε κανείς από τους επίδοξους για τη θέση του προπονητή ότι φταίει για την κατάντια της ομάδας και ο προπονητής και οι παίχτες.

Αφού τον στόλισαν με τα χειρότερα λόγια οι δικοί του, βρήκαν μετά ότι εξακολουθεί να είναι «εθνικό κεφάλαιο» και του αξίζει η θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας!!

Αυτά λένε καθημερινά στις οθόνες των τηλεοράσεων και μετά απορούν για την απαξίωση της πολιτικής και των πολιτικών. Απορούν γιατί χάνουν οπαδούς και οδηγούν τους πολίτες, κυρίως τους νέους, στην αποχή από τα πολιτικά δρώμενα. Μαζί με αυτούς και εγώ απορώ: Αυτοί μας κυβερνούσαν!! Αυτοί. Και μας έφτασαν εδώ που είμαστε.

Είπαν να ακολουθήσουν δημοκρατικότερες διαδικασίες για την εκλογή αρχηγού του κόμματος και τις όρισαν για την 6η Δεκεμβρίου. Βγήκαν έπειτα μερικοί βουλευτές από τηλεοράσεως και είπαν ότι αυτή η ημερομηνία για εκλογές είναι πρόκληση, γιατί πέρυσι τέτοια μέρα σκοτώθηκε ο νεαρός Γρηγορόπουλος και αυτό θα θεωρηθεί πρόκληση!!

Τι να πει κανείς σ’ αυτούς. Ότι οι εκλογές αυτές είναι συστατικό της δημοκρατίας. Τι σχέση έχουν οι εκλογές με αυτό το γεγονός. Θα θεωρηθεί πρόκληση, όπως είπαν; Πρόκληση σε ποιους. Σε αυτούς που έκαψαν την Αθήνα; Σε αυτούς που γέμισαν την αγορά του Αργυροκάστρου στην Αλβανία με κλεμμένα; Αυτοί οι τρομοδεείς θα ζητήσουν αύριο την ψήφο μας να μας κυβερνήσουν;

Σωστά είπε ο λαός. Εκεί, εκεί στη Β’ Εθνική!

Δεν υπάρχουν σχόλια: