Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2009

Διαφημιστικές πινακίδες

Στην ιστοσελίδα της παράταξης, του υποψηφίου Δημάρχου Αχαρνών και δημοτικού συμβούλου κ. Ι. Κασαββού, ΑχαρΝΑΙ Ενεργοί πολίτες, υπάρχει παραπομπή (εδώ) για υπόθεση που απασχολεί το Συμβούλιο της Επικρατείας για την τοποθέτηση παράνομα διαφημιστικών πινακίδων. Για το θάνατο πολίτη σε τροχαίο ατύχημα, κατά την προσκρουση του σε διαφημιστική πινακίδα, το Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επιδίκασε συνολικά στον δικηγόρο-πατέρα το ποσό των 234.776 ευρώ, καταδικάζοντας τον Δήμο Παπάγου, ο οποίος με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου είχε επιτρέψει την τοποθέτησή της, ως και το ΥΠΕΧΩΔΕ.
Σε προσφυγή των καταδικασθέντων στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο εισηγητής πρότεινε την απόρριψη των αιτήσεων επισημαίνοντας την υποχρέωση των ΟΤΑ, αλλά και του ΥΠΕΧΩΔΕ να αφαιρούν τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες, καθώς η τοποθέτησή τους είναι αντίθετη προς τις διεθνείς συμβάσεις της Βιέννης (8.11.1968) για την οδική κυκλοφορία και την οδική σήμανση και στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ/1999).

Ερωτήματα:
  • Στο Δήμο Αχαρνών υπάρχουν παράνομα τοποθετημένες διαφημιστικές πινακίδες;
  • Ο κ. Κασαββός εκτός από την παραπομπή σε δημοσίευμα στην εφημερίδα "Τα Νέα" έχει κάνει καμία ενέργεια για το θέμα αυτό;
  • Οι "Ενεργοί πολίτες" της παράταξής του έχουν κάνει καμία ενέργεια για το θέμα αυτό;
  • Η αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής ενέχει κινδύνους για την ασφάλειά μας; (εδώ) (εδώ)
Για όποια απάντηση στα ερωτήματα υπάρχει χώρος για δημοσίευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: