Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Μας θεωρούν ή είναι βλάκες;

Σε προηγούμενη ανάρτηση (εδώ) είχα αναφερθεί σε συγκέντρωση που έκαναν μεταλλεργάτες έξω από το Υπουργείο Εργασίας. Στο σχετικό video φαινόταν ότι οι συγκεντρωμένοι κτυπούσαν με ρόπαλα-σημαίες αστυνομικούς που ήταν συγκεντρωμένοι εμπρός από την πόρτα του Υπουργείου. Στη φωτογραφία φαινόντουσαν οι συγκεντρωμένοι κρατώντας ομπρέλες. Ήταν μια βροχερή μέρα.

Σήμερα έγινε ανάρτηση στο Press-gr (εδώ) από το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) με τίτλο "Κυβερνητική επίθεση με ΜΑΤ σε απεργούς μεταλλεργάτες" (εδώ)Στο κείμενο μεταξύ των άλλων αναφέρεται:

«Ή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έδειξε το αληθινό αντεργατικό πρόσωπο της, χτυπώντας με ΜΑΤ τους μεταλλεργάτες που διεκδικούσαν μέτρα προστασίας για τους ανέργους. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε με έντονη αγανάκτηση τη βάρβαρη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ και την άγρια καταστολή ενάντια στους μεταλλεργάτες του Πειραιά»

Οι εικόνες στο video και στην παρακάτω εικόνα φαίνεται η "αναίτια επίθεση" των ΜΑΤ.



Είναι απαράδεκτο τα στελέχη ενός κόμματος που θέλει να αλλάξει τον κόσμο να το κάνει χρησιμοποιώντας τη διαστρέβλωση και το ψέμα. Στο video φαίνεται ποιοι έκαναν την "αναίτια επίθεση". Στην ανάρτηση όμως του ΠΑΜΕ υπάρχει και το ψέμα. Υπάρχει η εικόνα του αστυνομικού που ετοιμάζεται να χτυπήσει τον απεργό μεταλλεργάτη και έτσι να ενισχύσει οπτικά το κείμενο. Ο συντάκτης του κειμένου νόμισε ότι απευθύνεται σε βλάκες. Δεν πρόσεξε ότι η συγκέντρωση έγινε υπό βροχή, ενώ η εικόνα με τον αστυνομικό που ετοιμάζεται να χτυπήσει τον μεταλλεργάτη είναι σε άλλο μέρος και σε ηλιόλουστη μέρα.

















Φαίνεται ότι αληθεύει αυτό που λέγεται:"Όταν ο Θεός έβρεχε μυαλά αυτοί κράταγαν ομπρέλα".

Είναι γνωστό το παιχνίδι με τις εικόνες από τη σταλινική εποχή, όμως σήμερα δεν περνάει εύκολα.

Μήπως κάποιος από τον Περισσό πρέπει να μαζέψει αυτούς τους ανεγκέφαλους, να είναι προσεκτικότεροι στα κείμενά τους. Ένα πράγμα μπορεί να συμβαίνει ή να θεωρούν του αναγνώστες τους βλάκες ή να είναι βλάκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: