Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

Οι ψυχασθενείς ξαναχτύπησαν

6 Δεκεμβρίου 2008. Μια ομάδα νεαρών επιτίθεται με μπουκάλια εναντίον ενός περιπολικού της αστυνομίας. Οι αστυνομικοί του περιπολικού μετά από λίγο κυνηγάνε μια ομάδα παιδιών και ανταλλάσσουν φραστικούς διαπληκτισμούς. Ένας από τους δύο αστυνομικούς πυροβόλησε προς τη μεριά των νεαρών. Η σφαίρα εξοστρακίστηκε και σκότωσε το νεαρό Αλέξη Γρηγορόπουλο, 15 ετών.

Την επόμενη μέρα δηλώσεις από τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τη «στυγερή δολοφονία». Οι διαδηλώσεις από μεγάλους και μαθητές. Την επόμενη μέρα η Αθήνα κάηκε.

27 Οκτωβρίου η «σέχτα» των ψυχοπαθών θερίζει 6 αστυνομικούς και ένα πολίτη με 100 πυροβολισμούς. Οι ηλικίες των αστυνομικών 19-26 ετών. Οι αστυνομικοί εκπαιδευόμενοι. Δεν έχουν προλάβει να "χτυπήσουν" πολίτες. Δεν έχουν προλάβει να γίνουν "μπάτσοι-γουρούνια-δολοφόνοι". ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ καταδικάζουν την ενέργεια μετά από λίγες ώρες, την ίδια μέρα. Την άλλη μέρα έβγαλαν ανακοινώσεις το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΚΚΕ με τη γνωστή λογική. Προβοκατόρικη ενέργεια να χτυπηθεί το εργατικό κίνημα και τα λαϊκά στρώματα. Η ιστοσελίδα του ΚΚΕ (εδώ) αναφέρει για την Κούβα, για τον αποκλεισμό της πριν 47 χρόνια από τις ΕΠΑ (Ενωμένες Πολιτείες Αμερικής). Για τη δολοφονική επίθεση εναντίον των αστυνομικών λακωνικό σχόλιο.(εδώ). Ήταν «μπάτσοι – δολοφόνοι». Ο Διευθυντής της αστυνομίας, που η ελληνική πολιτεία έχει διαθέσει για ασφάλεια της κ. Παπαρήγα δεν είναι «μπάτσος-δολοφόνος»; Ρωτάω ο αφελής.

Ο ΣΥN δια του γραφείου τύπου του είπε: «Είναι αυτονόητη και δεδομένη η καταδίκη μας απέναντι σε κάθε είδους τρομοκρατικές και δολοφονικές επιθέσεις όπως αυτή που συνέβη στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής. Θέλουμε να εκφράσουμε τις ειλικρινείς μας ευχές για γρήγορη ανάρρωση των τραυματιών αστυνομικών

Γενικά «περαστικά» τους τραυματίες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έβγαλε ανακοίνωση. Φαίνεται ότι δε συνεδρίασαν οι 11 συνιστώσες του να καταλήξουν σε κείμενο που θα έπρεπε να ανακοινωθεί.

Στις 22/10/ στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αναφορά στο γεγονότα στα Εξάρχεια (εδώ)
με τίτλο «Ο ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να σταματήσει επιτέλους το καλά σχεδιασμένο κλίμα αστυνομοκρατίας» .

Στις 27/10/2007 η ανακοίνωση ήταν λακωνική και γενικόλογη.

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος.(εδώ). Στα νιάτα του ήταν εκφωνητής στο ραδιοφωνικό σταθμό στα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Μια θέση που μπορεί να την είχε ένας από αυτούς που ήταν μέσα στο Πολυτεχνείο. Δεν την κατέλαβε επειδή είχε ειδικά προσόντα. Και το σημαντικότερο αυτή δραστηριότητα δεν την εξαργύρωσε πολιτικά, όπως μερικές άλλες ή άλλοι. Ακολούθησε το δικό του δρόμο με την γνωστή πολιτική του επιλογή.

Ένας «επώνυμος», με την έννοια ότι είναι γνωστός στην κοινωνία, πρέπει να είναι υπόδειγμα στη δημόσια συμπεριφορά του. Η συμπεριφορά του στα προαναφερόμενα επεισόδια στα Εξάρχεια, όπου πήγε να σηκώσει την κάσκα αστυνομικού οργάνου σε κατάσταση υπηρεσίας είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.(εδώ). Η προσαγωγή του στη ΓΑΔΑ, όπως θα γινόταν για κάθε «ανώνυμο», ήταν συνέπεια της πράξης του. Είναι απαράδεκτη η εντολή του Υπουργού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να μην εφαρμοστεί ο νόμος. Τέτοιες διακρίσεις δεν πρέπει να υπάρχουν. Ο καθένας «επώνυμος» ή «ανώνυμος» πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση όταν παραβαίνει το νόμο.

Στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε ανακοίνωση για συγκέντρωση στα Εξάρχεια ενάντια στην αστυνομοκρατία!! (εδώ)

Την κάνουν οι κάτοικοι της περιοχής των Εξαρχείων ή οι αργόσχολοι που συχνάζουν στην περιοχή, οι έμποροι ναρκωτικών και οι ψυχασθενείς (με την ευρεία έννοια) που δηλώνουν αναρχικοί;

Δεν υπάρχουν σχόλια: